На Чернігівщині за програмою єВідновлення виплатили понад ₴530 мільйонів - Чаус

На Чернігівщині за програмою єВідновлення виплатили понад ₴530 мільйонів - Чаус

Ексклюзив
Укрінформ
У Чернігівській області за програмою єВідновлення на ремонти та на компенсацію за сертифікати по зруйнованому і пошкодженому майну людям виплатили вже більше 530 мільйонів гривень.

Про це в коментарі Укрінформу в рамках засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України розповів начальник Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус.

"Коли ми кажемо про єВідновлення, то варто зазначити, що з 13,5 тисячі зруйнованих і пошкоджених об’єктів більше 11 тисяч – це житло - як багатоповерхівки, так і приватні будинки. На сьогодні дуже багато заяв надійшло від мешканців таких будинків. Якщо казати про цифру виплат, то за програмою єВідновлення по ремонтах і компенсації виплат на сертифікати по зруйнованому майну, на сьогодні ця сума по області сягає вже більше 530 мільйонів гривень. Це немало, але цього недостатньо з точки зору того, скільки житла було зруйновано", - сказав Чаус.

За його словами, в Чернігівській області зараз близько 2,5 тисячі заяв знаходиться на опрацюванні в комісіях органів місцевого самоврядування.

"Ми постійно працюємо з громадами, які відстають трохи по обробці цих заяв. Адже дуже важливо, щоб наші люди якомога швидше отримували такі компенсації", - додав посадовець.

Читайте також: У Гаазі обговорили відбудову міст і відновлення сільського господарства України

Він також розповів, що в регіоні триває і відбудова мостів та інших логістичних шляхів. Зокрема із 38 мостів, які були зруйновані під час окупації Чернігівщини, вдалося відновити 34.

Окрім того, за 2022-2023 роки в області змогли відбудувати усі критичні дороги, які зруйнував ворог. За словами Чауса, велику роль у швидкому відновленні логістики зіграла допомога фахівців ДСНС, які оперативно розмінували значні території області.

Як повідомлялося, у Київській області в рамках трьох етапів урядової програми єВідновлення прийняті позитивні рішення на загальну суму понад 6,7 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-