На Київщині за програмою єВідновлення ухвалили компенсацій на понад ₴6,7 мільярда

На Київщині за програмою єВідновлення ухвалили компенсацій на понад ₴6,7 мільярда

Укрінформ
У Київській області в рамках трьох етапів урядової програми єВідновлення прийняті позитивні рішення на загальну суму понад 6,7 млрд грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська обласна військова адміністрація.

“У пристоличному регіоні зафіксовано понад 29 тисяч пошкоджених та зруйнованих об’єктів. Однією з найдієвіших програм з відбудови є урядова програма єВідновлення. В рамках всіх трьох етапів програми вже прийняті позитивні рішення на загальну суму 6 млрд 743 млн грн”, - ідеться у повідомленні.

За словами першого заступника голови ОДА Миколи Бойка, на Київщині спільними зусиллями уряду, обласного та місцевих бюджетів, за сприяння міжнародних партнерів та фондів вже відновлено повністю та частково зі збереженням функціонального призначення приміщень 17 425 об’єктів. Найбільше відновлено об’єктів житлового фонду - понад 15 800 багатоповерхових і приватних житлових будинків.

“Повна прозорість та підзвітність - це те, чим ми керуємося у своїй роботі та те, чого вимагаємо від підрядників”, - наголосив Бойко.

Представники обладміністрації постійно проводять виїзні перевірки на об’єкти, де тривають роботи, щоб на місцях виявляти та вирішувати проблемні питання, ідеться в повідомленні.

Крім того, на об’єктах, які відбудовуються коштом UNITED24 та Фонду ліквідації наслідків збройної агресії, незалежний технічний нагляд здійснює ПРООН.

Також за участі представників правоохоронних органів регулярно проводяться засідання робочої групи “Прозорість та підзвітність”. Під час нарад перевіряються тендерні закупівлі районів та громад Київщини.

Читайте також: Жителі Харкова отримали за програмою єВідновлення понад ₴0,5 мільярда на ремонти житла

Як підкреслили в ОВА, цього тижня розглянули тендери, які викликали суспільний резонанс, зокрема будівництво укриття у Крюківщині та реконструкція приміщення у Вишневому.

“Найближчим часом структурні підрозділи ОВА запустять у роботу 15 процедур закупівель. Замовником 14 з них є Департамент регіонального розвитку. Це 3 тендери на ремонт укриттів та 2 щодо капітальних ремонтів закладів освіти. Решта процедур закупівель буде проведена на виконання додаткових будівельних робіт на об’єктах, які вже відновлюються”, - додав Бойко.

Як повідомляв Укрінформ, у Київській області кількість зареєстрованих суб’єктів підприємницької діяльності зросла на 3,5 тисячі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-