У Львові відновив роботу дитсадок, який торік зазнав руйнувань під час ракетної атаки РФ

У Львові відновив роботу дитсадок, який торік зазнав руйнувань під час ракетної атаки РФ

Фото, відео
Укрінформ
Дитячий садок «Казка», який влітку зазнав руйнувань внаслідок ракетного удару, від сьогодні відновив роботу. На відбудову з міського бюджету виділили 12,3 млн грн.

Про це повідомила Львівська міська рада, передає Укрінформ.

«Цей садочок в нас найбільше постраждав внаслідок ворожого обстрілу. Ракета влучила в 15 метрах від будівлі садка, тому тут були вибиті всі вікна, всі двері, дуже постраждала покрівля, тому нам потрібно було капітально відремонтувати будівлю. Найбільше часу пішло на відновлення перекриття, адже воно почало просідати не одразу. Був великий проєкт, тому роботи тривали від серпня і дотепер», – розповів начальник управління освіти Львівської міської ради Андрій Закалюк.

Впродовж перших тижнів комунальні служби розчищали територію і будівлю навчального закладу від наслідків ракетного удару та оцінювали масштаби руйнувань, щоб скласти план відновлення садка.

У вересні за рахунок коштів благодійної організації GEM (Global Empowerment Mission) у всій будівлі садка замінили 57 вікон і більше 20 зовнішніх та внутрішніх дверей.

До кінця 2023 року провели повністю всі підготовчі роботи (демонтаж пошкоджених стін, заливання стяжок, підготовчі роботи для відновлення покрівлі), а впродовж січня-березня цього року – відновлювальні роботи.

На відновлення дитсадка з міського бюджету було виділено 12,3 млн грн.

На сьогодні садок повністю відремонтували і він відновив свою роботу. У дошкільному закладі «Казка» працюють всі 6 груп, тож його можуть відвідувати 140 дітей, як це й було раніше.

«Одна з груп на третьому поверсі постраждала найсильніше: окрім вибитих дверей і вікон, знищених перегородок між кімнатами, тут були найбільші тріщини в перекритті. Станом на сьогодні все відновлено, відремонтовано, закуплені нові меблі. Сьогодні у стіни своєї «Казки» повернулися наші дітки, які після ракетного удару відвідували інші дошкільні навчальні заклади в районі», – сказала директорка дитсадка «Казка» Ірина Кирда.

Наразі ще тривають роботи з відновлення прогулянкового ігрового майданчика, оскільки роботи ускладнені погодними умовами, а також тим, що на місці вирви після ракетного удару постійно осідає ґрунт.

Читайте також: На Київщині вже відновили 130 шкіл

15 серпня 2023 року внаслідок російського ракетного удару у Львові було суттєво пошкоджено будівлю дошкільного закладу (ясла-садок) «Казка», його внутрішні приміщення, дах будівлі, територію та господарські споруди.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні більше як 3,5 тис. закладів освіти зазнали тих чи інших руйнувань, майже 400 повністю зруйновані.

Фото: Андрій Садовий, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-