У Чернігові підписали меморандум із Німецьким товариством міжнародного співробітництва

У Чернігові підписали меморандум із Німецьким товариством міжнародного співробітництва

Укрінформ
У Чернігові підписали меморандум з Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ).

Про це повідомив у Фейсбуці в. о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако, передає Укрінформ.

“Сьогодні зустрівся для підписання документа з директором проєкту “Посилення стійкості міст у сфері життєзабезпечення міських територіальних громад в Україні” Еріком Швайкхардом”, - поінформував Ломако.

Він зазначив, що у рамках Меморандуму працюватимуть над підсиленням стійкості міста у сфері життєзабезпечення. У пріоритеті - відновлення та модернізація водо- та теплопостачання, а також сфера освіти.

Під час зустрічі німецьких партнерів ознайомили зі станом справ у різних сферах, окремо зупинилися на захисті критичної інфраструктури, представили проєкти, реалізація яких потребує допомоги.

Ломако додав, що співпрацю з GIZ міська влада розпочала ще до повномасштабної війни, зокрема, тоді вдалося модернізувати будівлю пологового будинку.

Після початку війни ця організація профінансувала відкриття модульної лікарні, реконструкцію водопроводу на вул. Квітневій, відновлення школи № 3 після ракетного удару РФ 19 серпня 2023 року.

Читайте також: Німецькі партнери відремонтують гуртожиток для переселенців у Миколаєві

“Працюватимемо над тим, аби цей перелік спільних проєктів розширювався, а місто не тільки відбудовувалося, але й розвивалося”, - наголосив Ломако.

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні 2023 року директор українського офісу німецької урядової компанії Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH Даніель Буше відвідав відремонтовану за підтримки U-LEAD Чернігівську загальноосвітню школу І-III ступенів №3, яка була пошкоджена у серпні внаслідок російської ракетної атаки.

Фото: Фейсбук Олександр Ломако

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-