У Запоріжжі відновлюють багатоповерхівку, зруйновану російською ракетою

У Запоріжжі відновлюють багатоповерхівку, зруйновану російською ракетою

Фото
Укрінформ
У Запоріжжі відбудовують підʼїзди пʼятиповерхового будинку, зруйновані внаслідок влучання російської ракети.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Запорізькій області.

«Капітальний ремонт житлового будинку по вулиці Незалежної України, 67 з відновленням несучих конструкцій після потрапляння боєприпасів виконує підрядна організація ТОВ «Будівельна компанія Консул». У 2,3,4 під’їздах завершено цегляну кладку стін 1-го і 2-го поверхів. На 1-му поверсі змонтовано плити перекриття, сходові марші, влаштовано монолітний пояс зруйнованої частини», - зазначили у Службі відновлення.

Будівельники також розпочали влаштування балконних конструкцій. Триває підготовка до монтажу плит перекриття 2-го поверху. Паралельно продовжуються демонтажні роботи у квартирах 1 та 2 під’їздів.

Організаційно підготовчі роботи стартували на початку листопада 2023 року, а з кінця листопада розпочали демонтажні роботи.

У Запоріжжі відновлюють багатоповерхівку, зруйновану російською ракетою / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

Загалом у будинку 80 квартир, третина з яких була повністю зруйнована, ще частина - пошкоджена. Планується відновлення 2,3,4 підʼїздів, влаштування інженерних мереж водопостачання, водовідведення, опалення, газопостачання, електропостачання, ремонт та відновлення покрівлі, ремонт всіх квартир та сходових клітин, утеплення фасаду та благоустрій. Загальна вартість робіт (згідно з договором) - 133,1 млн гривень. Роботи виконуються коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії РФ.

Читайте також: У Миколаєві бюджетним коштом відновлюють житлові будинки, пошкоджені ракетами

Щодо термінів завершення будівництва, то в проєкті зазначена дата вересень 2026 року, але за умов стабільного фінансування їх планують завершити вже у жовтні цього року.

Як повідомлялося, 2 березня 2023 року у Запоріжжі у третій під'їзд п'ятиповерхового будинку влучила ракета. Загинули 13 людей, серед них і 8-місячна дівчинка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-