На деокупованій Херсонщині відбудовують школу у Давидовому Броді

На деокупованій Херсонщині відбудовують школу у Давидовому Броді

Відео
Укрінформ
На деокупованій Херсонщині відбудовують школу у селі Давидів Брід, проєктом передбачена її реконструкція з добудовою, заплановано також облаштування укриття.

Про це у Фейсбуці повідомив начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін, передає Укрінформ.

«Школа у Давидовому Броді. До повномасштабного – це прогресивний заклад із затишними класами, сучасною технікою і загалом – усім необхідним для навчання. Окупанти ж перетворили її на руїни», - написав Прокудін.

За його словами, у липні 2023-го почали відбудову закладу. Лише демонтаж і вивезення будівельного сміття потребували значних ресурсів і чимало часу. Наразі переходять до наступного етапу.

Відео: Фейсбук Oleksandr Prokudin

Начальник ОВА зазначив, що проєктом передбачена реконструкція школи з добудовою. Заплановано й облаштувати укриття. Коли дозволятиме безпекова ситуація, заклад відвідуватимуть діти не лише Давидового Броду, а й сусідніх громад.

Читайте також: Данія збудує у Чернігові 410 квартир та дитсадок для людей, які втратили житло

Як повідомляв Укрінформ, на деокупованій Херсонщині у наступному навчальному році планують відновити освітній процес у змішаному форматі. Мають запрацювати 30 навчальних закладів там, де дозволить безпекова ситуація.

На Херсонщині побудують у школах шість сховищ на 100 млн грн за підтримки Фонду Говарда Баффета.

На Херсонщині у селі Іванівка Високопільської громади відбудовують школу, побиту російськими снарядами, з проханням про це до влади звернулися місцеві жителі.

На деокупованій Херсонщині облаштували укриття у двох освітніх закладах, на їх ремонт та облаштування загалом витратили понад 12 млн грн.

У закладах освіти Херсонщини з 1 вересня 2023 року мали навчатися майже 69 тисяч учнів у режимі онлайн, організований освітній процес, зокрема, і для майже 15 тисяч дітей, які перебувають у тимчасовій окупації.

У Херсонській області налічується загалом 383 школи, з них 153 розташовані на деокупованій території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-