У селі на Чернігівщині відбудовують клуб, зруйнований росіянами

У селі на Чернігівщині відбудовують клуб, зруйнований росіянами

Фото
Укрінформ
На Чернігівщині у селі Скоринець, що постраждало від війни, відбудовують клуб.

Про це у Телеграмі повідомляє волонтерський рух «Добробат», передає Укрінформ.

«Село Скоринець на Чернігівщині. Його населення ледь переважає 250 душ, але тут вирує життя, навіть попри нищівні атаки навесні 2022 року», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що його жителі хочуть відбудувати тутешній клуб, який був для селян осередком спілкування й відпочинку. До волонтерів «Добробату» звернулася місцева громада та особисто директорка будинку культури Лідія, яка присвятила роботі на цій посаді все своє життя.

Як розповіли волонтери, внаслідок обстрілів у неї загинула донька та онук, а сама вона тоді дивом врятувалася. Зараз жінка разом з односельцями мріє про відбудований клуб, в якому б збиралися люди та було чути дитячі голоси, як то було раніше.

Команда «Добробату» взялася за відбудову. Перше завдання - відновлення пошкодженого обстрілами даху будівлі. Але цим волонтерська допомога не обмежиться. У Скоринці 18 повністю зруйнованих будинків, і люди вже почали повертатися до села, прагнучи відбудувати свої оселі.

Читайте також: На Чернігівщині відновлюють Менську амбулаторію сімейної медицини

«Добробат» запевняє, що усім, хто звернеться по допомогу, підуть назустріч.

Як повідомляв Укрінформ, осередки волонтерського руху «Добробат» є у Київській, Чернігівській, Сумській, Харківській, Миколаївській, Запорізькій та Херсонській областях. Сьогодні у лавах добробатівців - понад 40 тисяч людей, зокрема й іноземці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-