На Чернігівщині відновлюють Менську амбулаторію сімейної медицини

На Чернігівщині відновлюють Менську амбулаторію сімейної медицини

Фото
Укрінформ
У Чернігівській оласті відновлюють Менську амбулаторію загальної практики сімейної медицини, яка може обслуговувати майже 30 тис. пацієнтів.

Про це повідомляє МОЗ, передає Укрінформ.

В амбулаторії замінили пошкоджені вікна та двері на енергоощадні, а також провели поточний ремонт.

Для медзакладу також закуплено електрокардіографи, холестерометри–глюкометри, дефібрилятор-монітор, апарат AUTO CPAP, інше новітнє діагностичне обладнання. Це дозволить своєчасно діагностувати хвороби та призначати правильне лікування. Поява СРАР-апарата дозволить лікарні розширити перелік послуг для пацієнтів, які потребують паліативної допомоги.

До середини 2024 року завдяки підтримці проєкту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я» у медзакладі планують оновити інтер’єр амбулаторії, утеплити фасад, замінить стару систему опалення тощо.

Відбудова Менської лікарської амбулаторії – це частина Відкритої грантової програми проєкту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я». Завдяки програмі, яка розпочала роботу наприкінці 2023 року, вже відновлено Чернігівський пологовий в який влучила бомба. Триває відновлення у семи медичних закладах, ще у двох медзакладах відновлювальні роботи розпочнуть найближчим часом.

Читайте також: У Святогірську відбудовують міст, зруйнований у 2022 році російськими військами

Як повідомлялося, за даними Міністерства охорони здоровʼя, за майже два роки повномасштабної війни Росія пошкодила в Україні 1 501 об’єкт медзакладів, ще 195 зруйновані вщент.

Головне фото: rv.gov.ua; фото в тексті: moz.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-