Торік міжнародні партнери надали понад ₴720 мільйонів для відновлення Сумщини

Торік міжнародні партнери надали понад ₴720 мільйонів для відновлення Сумщини

Укрінформ
У 2023 році міжнародні партнери надали понад 720 мільйонів гривень для відновлення та розвитку громад Сумщини.

Про це під час засідання членів Регіонального офісу міжнародного співробітництва повідомив перший заступник начальника Сумської обласної військової адміністрації Тарас Савченко, передає Укрінформ.

«У 2023 році завдяки активній співпраці міжнародні партнери надали допомогу для відновлення та розвитку громад Сумської області на суму, яка перевищує 720 млн гривень», - повідомив Савченко.

Він додав, що співпраця з ключовими партнерами продовжиться і в цьому році.

«Наразі вже маємо потужні плани: це підтримка від Фонду відновлення українських громад у обсязі 4,6 млн доларів США та реалізація пілотного проєкту з підтримки ветеранів та повернення їх до цивільного життя на суму 1,6 млн доларів США», - наголосив перший заступник начальника ОВА.

Савченко висловив сподівання, що в цьому році міжнародна підтримка буде більш прозорою та ефективнішою.

«Була розмова з міжнародними партнерами, щоб, по-перше, більше коштів було залучено саме в проєкти розвитку економіки, тобто поступовий перехід від гуманітарної підтримки до відновлення економічної стійкості, а, по-друге, щоб був обмін інформацією між громадами, обласною військовою адміністрацією та міжнародними донорами», - зазначив він.

Зі слів Савченка, Сумщина надаватиме міжнародним партнерам інформаційний щомісячний дайджест, в якому коротко буде розміщена актуальна інформація про Сумщину - від безпекової ситуації, до актуальних потреб регіону та новин із життя області.

Читайте також: На Сумщині будують бетонні стаціонарні фортифікаційні споруди

Він також зазначив, що на Сумщині розроблена Стратегія відновлення та розвитку Сумської області, версія 2.0.

«Документ передбачає 57 технічних завдань, згрупованих за 5-ма напрямками: безпековий регіон, промисловий комплекс, аграрний сектор, міський потенціал, економічні новації. Цей документ надзвичайно важливий для активізації співпраці з міжнародними партнерами. Адже завдяки Стратегії іноземні донори розуміють, якою є Сумщина, куди область рухається і де потрібна їх підтримка», - зазначив Савченко.

Як повідомляв Укрінформ, у 2023 році Фонд відновлення українських громад затвердив виділення 4,6 млн доларів на підтримку громад Сумщини.

Фото: НБУ / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-