ЄБРР зацікавлений долучитися до відновлення Миколаївщини та Херсонщини

ЄБРР зацікавлений долучитися до відновлення Миколаївщини та Херсонщини

Укрінформ
Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) зацікавлений у тому, щоб долучатися до відновлення Херсонщини та Миколаївщини, які суттєво постраждали від війни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінекономіки, за підсумками зустрічі першого віцепрем’єр-міністра України – міністра економіки України Юлії Свириденко з президентом ЄБРР Оділь Рено-Бассо в Лондоні.

«Ми щиро вдячні ЄБРР за постійну підтримку України. Вклад банку у відновлення України важко переоцінити. Торік надали рекордні 2,1 млрд євро, з яких 50% коштів були спрямовані на підтримку приватного сектору. Це вкотре доводить, що ЄБРР зацікавлений у тому, щоб саме приватний сектор став основою відновлення України... Крім того, наші партнери з ЄБРР зацікавлені у тому, щоб активно долучатися до відновлення Херсонської та Миколаївської областей, які суттєво постраждали під час війни», - наголосила Свириденко.

Читайте також: ЄБРР збільшить фінансову підтримку українського бізнесу в 2023 та 2024 роках - Свириденко

Під час зустрічі сторони обговорили також страхування бізнесу від воєнних ризиків, зокрема інструменти страхування суден, вантажів у дорозі чи на складах. Й можливості потенційного розширення страхування.

«Приватний сектор стане основою відновлення України, тому для нас важливо координувати зусилля міжнародних фінансових інституцій для більш ефективної та масштабної відбудови України з акцентом на приватний сектор. Наша співпраця має допомогти відновити економіку, промисловість, інфраструктуру та нормалізувати життя людей в Україні. Для цього, спільно із ЄБРР ми проведемо серію воркшопів для посилення координації європейських агенцій із розвитку для відновлення України», - зазначила Свириденко.

Читайте також: Для відновлення України необхідний сприятливий бізнес-клімат - посол США

Як повідомлялось, у 2023 році керівництво ЄБРР ухвалило рішення збільшити оплачений капітал Банку на €4 млрд до €34 млрд з метою надання подальшої підтримки Україні. Інвестиції в Україні під час війни планується продовжувати на рівні близько €1,5 млрд на рік, при цьому збільшення капіталу дає можливість подвоїти цей обсяг, коли настане час для відновлення.

Фото: Міністерство економіки України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-