У Горенці під Києвом відкрили відновлений після обстрілів дитсадок

У Горенці під Києвом відкрили відновлений після обстрілів дитсадок

Відео
Укрінформ
У селі Горенка на Київщині відкрили відновлений після російських обстрілів дитячий садок «Казка».

Про це у Фейсбуці повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко, передає Укрінформ.

Він зазначив, що до війни «Казку» відвідували 63 дитини з Горенки та Мощуна. У березні 2022 року внаслідок вибухів снарядів у дитсадку були вибиті вікна, пошкоджено покрівлю даху, вхідну групу, стіни та стелю групових приміщень, а також ігрові майданчики, огорожу та прибудинкову територію.

За словами голови ОВА, коштом благодійних фондів «Район номер 1», «Крок за кроком», «Коло» та місцевого бюджету заклад повністю відновили. Тепер його зможуть відвідувати 80 дітей, у тому числі з особливими освітніми потребами.

Також Кравченко додав, що за рахунок коштів громади на території садочку облаштували модульне укриття, міняють огорожу, вже незабаром закінчать роботи з благоустрою, влітку відремонтують харчоблок. Благодійна організація arche noVa встановила сонячні панелі для забезпечення безперебійного електропостачання.

Читайте також: На Київщині ввели в експлуатацію ще два мости, пошкоджені внаслідок російської агресії

Крім того, Кравченко повідомив, що нині в Гостомелі тривають роботи з відновлення дитячого садка «Веселка».

За його словами, Київська ОВА планує відбудувати ще 15 дитячих садків, при цьому у 9 вже тривають роботи. Зокрема, в Бучанській, Ірпінській, Бородянській, Броварській та інших громадах.

Як повідомлялося, загалом внаслідок повномасштабного російського вторгнення на Київщині пошкоджено та зруйновано 244 заклади освіти. Вже вдалося відновити 198, із них 71 дитсадок із 86 пошкоджених.

Фото: Київська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-