Кубраков назвав міжнародним партнерам пріоритети відновлення у 2024 році

Кубраков назвав міжнародним партнерам пріоритети відновлення у 2024 році

Укрінформ
Віцепрем’єр-міністр з відновлення Олександр Кубраков розповів керівництву Міжвідомчої донорської координаційної платформи про напрацювання у сфері відновлення та потреби на поточний рік.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, передає Укрінформ.

«Презентували міжнародним партнерам напрацювання у сфері відновлення та пріоритети на 2024 рік під час 8 засідання керівного комітету Міжвідомчої донорської координаційної платформи за участю представників країн Великої сімки, Європейської комісії та представників Кореї, Швеції, Нідерландів та Норвегії, країн, що офіційно приєдналися до платформи сьогодні», - йдеться в повідомленні.

За словами Кубракова, Україна наразі працює над впровадженням критично важливих проєктів відновлення, які підвищать економічну стійкість, стійкість інфраструктури, розширять експортний потенціал і покращать якість життя українців.

За словами віцепрем’єр-мінстра з відновлення, цьогоріч серед ключових пріоритетів відновлення - будівництво та ремонт житла, сімейних дитячих будинків, будинків соціальної допомоги; розвиток доріг, залізниці, річкових та морських шляхів з метою відновлення та розширення експортного потенціалу; проєкти з децентралізації енергетичної системи, її захист, підвищення її стійкості і продуктивності; збільшення потенціалу з розмінування.

Уряд також зосереджений на забезпеченні фінансових стимулів та доступу до фінансування для бізнес-сектору.

Читайте також: Кубраков обговорив з представниками США й ООН відновлення критичної інфраструктури й житла

Триватиме і відновлення та модернізація медичних закладів, з фокусом на реабілітацію та підтримку ментального здоров’я, а також будівництво та ремонт укриттів у закладах освіти.

Кубраков закликав партнерів до тісної співпраці в питаннях використання заморожених активів рф для відновлення України. Це питання важливе як з погляду справедливості, так і враховуючи загальну вартість потреб у відновленні і модернізації України.

Як повідомлялося, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль обговорив з командою Міжнародного валютного фонду на чолі з Умою Рамакрішнан впровадження реформ та фінансування України на цей рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-