Двоє жителів Мелітополя отримають по ₴2 мільйони компенсації за знищені обстрілами будинки

Двоє жителів Мелітополя отримають по ₴2 мільйони компенсації за знищені обстрілами будинки

Укрінформ
Двоє жителів тимчасово окупованого Мелітополя зможуть отримати від держави компенсацію за повністю зруйноване житло. Сума компенсації за будинок становить приблизно ₴2 мільйони.

Про це під час пресконференції сказав начальник Запорізької ОВА Іван Федоров, передає кореспондент Укрінформу.

“Впродовж трьох-чотирьох тижнів будуть розглянуті заявки, і люди отримають гроші на рахунки. Є точно зруйновані два будинки, по яких немає суперечок. Сума компенсації за будинок - приблизно ₴2 мільйони”, - сказав Федоров.

За його словами, загалом у межах пілотної урядової програми єВідновлення, в якій брав участь Мелітополь, були отримані 10 заявок від жителів. Проте шість із них - були відхилені через те, що люди подали заявку на компенсації за пошкоджене, а не зруйноване житло. Решта заявок заявки наразі перебувають на розгляді.

Читайте також: У «Дії» зареєстрували майже 600 тисяч повідомлень про пошкоджене або зруйноване житло

Як повідомляв Укрінформ, Мелітополь брав участь у пілотному проєкті протягом трьох місяців. Спільно із Міністерством розвитку громад було налагоджено механізм, як дистанційно довести факт знищення майна. Для цього використовувалися супутникові знімки.

7 лютого Мелітополя припинила приймати заявки. У мерії Мелітополя зазначили, що цей проєкт є гарним прикладом того, як влада знаходить нестандартні рішення, аби допомогти тим жителям, які втратили все на тимчасово окупованій території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-