У Гостомелі відновлюють будинок, зруйнований навесні 2022 року

У Гостомелі відновлюють будинок, зруйнований навесні 2022 року

Укрінформ
У Гостомелі Київської області відновлюють 16-ти квартирний житловий будинок на вулиці Остромирській, який був зруйнований навесні 2022 року.

Як передає Укрінформ, про це Київська обласна державна адміністрація повідомляє у Фейсбуці.

"Чотириповерховий будинок на 16 квартир зазнав руйнації навесні 2022 року. У будівлі пошкоджені стіни, перекриття, несучі стіни, перегородки та покрівля. Крім того, були повністю зруйновані інженерні мережі. Будинок став непридатним для проживання", - ідеться у повідомленні.

Восени 2023 року розпочалося відновлення будинку. Спочатку будівельники демонтували всі пошкоджені конструкції. Згодом розпочали відновлювати металевий каркас з протипожежною обробкою металоконструкцій, виконувати кладку зовнішніх стін з газоблоку, встановлювати монолітне перекриття. Також підрядник виконав облаштування технічного поверху газоблоком та змонтував 95% вікон.

Читайте також: Розкрадання на відбудові: торік на Київщині розслідували 90 проваджень

Наразі фахівці працюють над влаштуванням стропильної системи покрівлі та завершують цегляну кладку зовнішніх стін. Крім того, будівельники продовжують встановлювати металопластикові вікна.

Після завершення відновлювальних робіт до будинку зможуть повернутися 60 жителів.

Як повідомляв Укрінформ, із початку старту проєкту "Армія відновлення", станом на 29 січня, 83,6 тис. безробітних залучено до виконання суспільно корисних робіт, на заробітну плату яких уряд спрямував 560 млн грн.

Фото: Київська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-