У Львові майже повністю відновили будинки, зруйновані влітку ракетним ударом

У Львові майже повністю відновили будинки, зруйновані влітку ракетним ударом

Укрінформ
У Львові майже завершене відновлення будинків на вулиці Стрийській, зруйнованих минулого літа ракетним ударом російських військ, останні роботи з укріплення та перекриття триватимуть до кінця лютого.

Про це міський голова Андрій Садовий повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши знімки об'єкта, зроблені з різницею у пів року, передає Укрінформ.

«Наступний етап – безпосередньо ремонт квартир. Він також буде профінансований з міського бюджету», – зазначив мер.

Як зауважив Садовий, оскільки йдеться про історичний ареал міста, процес відбудови потребує більше часу та максимальної точності щодо старої документації для збереження оригінального вигляду будинків.

Читайте також: Найбільша атака на Львів за час повномасштабної війни

«Ми відбудовуємо все з великою увагою до деталей. Наша мета – не лише відновити, а зробити краще», – запевнив він.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 6 липня російські загарбники завдали по Львову повітряного удару із застосуванням крилатих ракет типу «Калібр», які випустили з акваторії Чорного моря.

Унаслідок ворожої атаки тоді загинули десятеро людей, ще понад 40 дістали поранення. Пошкоджень зазнали будинки, школи, гуртожитки, вищі навчальні заклади, бізнес-центр, ресторани та магазини.

За даними Львівської міської ради, найбільше постраждав комплекс із 17 будинків на вул. Стрийській, зарахований до пам’яток архітектури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-