У Бородянці відбудують приміщення районного суду

У Бородянці відбудують приміщення районного суду

Фото
Укрінформ
У селищі Бородянка Київської області відбулось підписання Протоколу про співпрацю щодо реконструкції приміщення районного суду.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, документ підписали начальник Київської ОВА Руслан Кравченко, т.в.о. голови Державної судової адміністрації України Максим Пампура та керівник Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Справедливість для всіх» Девід Майкл Вон.

«З початку повномасштабного вторгнення в Україну наш проєкт переорієнтувався і зараз фокусує увагу на трьох основних напрямках: підтримка партнерів у продовженні роботи судів і судових органів; забезпечити відповідальність ворога за ту шкоду, якої він завдав; забезпечення розширеного, вільного доступу до послуг правосуддя саме тим категоріям населення, які найбільше цього потребують. Цей проєкт з відбудови суду в Бородянці якраз відповідає трьом цим напрямкам», - наголосив Вон.

Як зазначив начальник Київської ОВА, після підписання меморандуму USAID запланував проведення конкурсу чи тендеру щодо проведення проєктних робіт.

Читайте також: Фундація Зеленської розпочинає проєкт відбудови центру дитячої та юнацької творчості у Бородянці

«Київська обласна військова адміністрація у цьому проєкті є партнером. Відповідно після затвердження USAID проєктно-кошторисної документації відбудеться будівництво», - сказав Кравченко.

Він наголосив, що завдяки міжнародним партнерам, уряду, Президенту, Бородянка відновлюється і буде відновлена повністю.

«USAID підключився до відновлення суду, коштом американського бізнесмена Говарда Баффета буде відновлено відділення поліції, програма United24 дозволяє відбудувати 4 багатоквартирні будинки. Також, відповідно до рішення уряду, Агенція з відновлення є замовником щодо повної відбудови Бородянки», - зауважив Кравченко.

У Бородянці відбудують приміщення районного суду / Фото: Тарасов Володимир, Укрінформ

Він додав, що у Київській області було зруйновано або пошкоджено близько 100 адміністративних будівель, наразі відновили більше 70%.

Будівля, де розміщувався Бородянський районний суд Київської області, була зруйнована внаслідок бомбардування російською авіацією в перші дні війни. Наразі суд працює у тимчасовому приміщенні в якому немає належних умов для роботи суддів і працівників апарату суду.

Як повідомляв Укрінформ, збитки, завдані інфраструктурі селища Бородянка на Київщині, оцінюються у 148,4 млн доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-