На Житомирщині відновили 63% пошкоджених унаслідок обстрілів об’єктів

На Житомирщині відновили 63% пошкоджених унаслідок обстрілів об’єктів

Укрінформ
На Житомирщині вже відновили 63% об’єктів, що зазнали пошкоджень внаслідок ворожих обстрілів.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу повідомила перша заступниця начальника Житомирської ОВА Наталія Остапченко.

«Від початку повномасштабного вторгнення на території Житомирської області пошкоджено 4814 об’єктів, із них 87% – житловий фонд… На ліквідацію наслідків збройної агресії та відновлення об’єктів із державного та місцевого бюджетів вже використано 272 млн грн. За ці кошти, а також власні кошти громадян, благодійних організацій бюджетів територіальних громад 3030 об’єктів уже відновлено. Це майже 63% від загальної кількості пошкоджених об’єктів. Наразі в області роботи з відновлення не припиняються, ми продовжуємо відновлення навчальних закладів, закладів охорони здоров’я, закладів культури та житлового фонду», - зазначила Остапченко.

Читайте також: Компенсація за зруйноване або пошкоджене житло: як отримати?

За її словами, у межах програми «єВідновлення» жителі області подали 714 заяв на отримання компенсації для відновлення житла, яке має незначні пошкодження. Комісіями погоджено виплати на відновлення 544 осель на суму 57 млн грн, з яких власники 501 оселі вже отримали на свої карткові рахунки кошти на загальну суму майже 52 млн грн.

Окрім того, на Житомирщині подано 124 заяви на компенсацію за зруйноване житло та сформовано 90 сертифікатів на суму 100,5 млн грн. По 17 заявам комісіями прийняті рішення про відмову у виплаті компенсації. Решта заяв опрацьовуються або очікують обробки.

Як повідомляв Укрінформ, у Народицькій громаді на півночі Житомирщини відновили ще два мости, що були зруйновані внаслідок бойових дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-