Укренерго отримає від KfW €24 мільйони кредиту на відбудову підстанції

Укренерго отримає від KfW €24 мільйони кредиту на відбудову підстанції

Укрінформ
Німецький банк розвитку KfW виділяє НЕК «Укренерго» 24 млн євро кредиту для відбудови підстанції, що постраждала через російські масовані атаки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє «Укренерго».

«Сьогодні «Укренерго» та німецький банк розвитку KfW підписали кредитну угоду на 24 млн євро, а також грантову угоду на 0,5 млн євро для фінансування проєкту «Підвищення ефективності передачі електроенергії (Інтеграція української ОЕС до Європейської інтегрованої енергосистеми) III». Гарантом надання кредиту виступив Кабінет Міністрів України, який уклав з KfW відповідну гарантійну угоду», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що кредитні кошти призначені для відновлення підстанції на заході України, що зазнала руйнувань через російські атаки. Грант спрямований на підтримку спроможності «Укренерго» реалізувати цей проєкт.

Читайте також: Україна та ЄБРР реалізують 12 спільних проектів загальним обсягом позик €2,56 мільярда

В «Укренерго» зауважили, що відбудова підстанції не лише посилить надійність електропостачання у регіоні, а й сприятиме розширенню експорту та імпорту електроенергії з України до Європи та повноцінній синхронній роботі з ENTSO-E.

Повідомляється також, що KfW планує підписати зобов'язання ще на 75 млн євро з Укренерго на початку 2024 року.

Як повідомлялося, 15 грудня Україна і Європейський банк реконструкції та розвитку підписали угоди про надання 150 млн євро для підтримки «Укренерго» для проходження опалювального сезону.

Фото: НЕК «Укренерго»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-