Литва, Швеція та Канада допоможуть Україні у відновленні транспортної галузі

Литва, Швеція та Канада допоможуть Україні у відновленні транспортної галузі

Фото
Укрінформ
Три країни - Литва, Швеція, Канада - та Україна створюють Групу спільних інтересів для підтримки відновлення транспортної галузі нашої країни та розвитку логістики.

Про це повідомив у Фейсбуці заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач, передає Укрінформ.

«Вітали в Києві наших надійних партнерів - міністра транспорту Литви Маріуса Скудоіса, міністра інфраструктури Швеції Андреаса Карлсона та генерального секретаря Міжнародного транспортного форуму Янг Те Кіма. Привід - створення «Групи спільних інтересів для України» (CIG4U). Це ініціатива трьох країн: Литви, Швеції та Канади у рамках Міжнародного транспортного форуму», - йдеться в повідомленні.

За словами Деркача, група створена з метою підтримки відновлення транспортної галузі та розвитку логістичних шляхів. Головними напрямками її роботи стануть координація підтримки матеріальних потреб, пов’язаних із транспортом, та аналітична підтримка відновлення транспортного сполучення.

Литва, Швеція та Канада допоможуть Україні у відновленні транспортної галузі / Фото: Сергій Деркач, Фейсбук

Зазначається, що перші проєкти будуть спрямовані на сталий розвиток автомобільних та залізничних вантажних перевезень України.

Читайте також: За рік cистемою єЧерга скористалися понад 640 тис. вантажівок і автобусів

Як повідомлялося, Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури планує на початку 2024 року ввести в дію інформаційний ресурс, на якому будуть зібрані дані про всі міжобласні та міждержавні автобусні маршрути.

Фото: Сергій Деркач / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-