У Гостомельській громаді в селі Озера відновила роботу гімназія

У Гостомельській громаді в селі Озера відновила роботу гімназія

Укрінформ
У селі Озера Гостомельської громади повноцінно відновила роботу гімназія № 1.

Про це повідомила пресслужба Київської обласної військової адміністрації, передає Укрінформ.

“У селі Озера Гостомельської громади повноцінно відновила роботу гімназія № 1. На території навчального закладу розташовані два корпуси, в одному з яких навчаються школярі. В іншому корпусі функціонує дошкільне відділення”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що під час воєнних дій на Київщині будівля гімназії зазнала руйнувань. Був пошкоджений дах, вибиті вікна та двері. Приміщення дошкільного відділення внаслідок прямого влучання снаряду було зруйновано на 75%.

У КОВА поінформували, що ремонтні роботи з відновлення приміщень школи та дитсадка здійснювалися як за рахунок місцевого бюджету, так і за кошти громадських організацій та фондів.

Так, завдяки благодійній допомозі в приміщенні школи були замінені вікна та двері. Також відновлено будівлю дошкільного відділення гімназії, зокрема, здійснено реконструкцію зруйнованої частини, відновлено дах, замінено вікна і двері.

Крім того, коштом благодійників та місцевого бюджету провели роботи щодо переоблаштування та ремонту приміщення овочесховища під укриття для дитсадка, розрахованого на 140 осіб. Сьогодні дошкільний заклад відвідують 40 вихованців.

Водночас, у Київській ОВА зауважили, що за рахунок місцевого бюджету на території гімназії встановили та облаштували швидкоспоруджуване модульне укриття. Воно може вміщувати до 100 осіб, на сьогодні в закладі навчаються 77 учнів.

В адміністрації додали, що завдяки будівництву сховища з 28 листопада 2023 року освітній процес у гімназії організовано за очною формою навчання. Окрім цього, з 30 листопада 2023 року в приміщенні гімназії розпочався освітній процес для 112 учнів ліцею № 2 за змішаною формою навчання у другу зміну.

Читайте також: В Умані почали відновлювати зруйновану російською ракетою багатоповерхівку

Як повідомляв Укрінформ, у Київській області відновили понад 15 тисяч об'єктів, пошкоджених російськими загарбниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-