Дніпропетровщині виділили на проєкти з відновлення ₴ 640 мільйонів

Дніпропетровщині виділили на проєкти з відновлення ₴ 640 мільйонів

Укрінформ
Кабінет Міністрів виділив 5,3 млрд грн на відновлення в десяти областях. Найбільше грошей - 640 млн грн - отримала Дніпропетровська область. Ці кошти вже розподілені між громадами області і будуть направлені на ремонт та нове будівництво.

Про це йдеться у відповіді Департаменту капітального будівництва Дніпропетровської ОДА на інформаційний запит Укрінформу.

“Згідно з розподілом коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію проєктів у рамках Програми з відновлення України, Дніпропетровській області у 2023 році передбачено 640 049, 600 тисяч гривень: обласний бюджет Дніпропетровської області - 162 млн грн, бюджет Слобожанської селищної громади - 77 млн грн, бюджет Троїцької сільської громади - 13 млн грн, бюджет Підгородненської міської громади - 80 млн, бюджет Кам’янської міської громади - 188 млн грн, бюджет Дніпровської міської територіальної громади - 100 млн грн, бюджет Павлоградської міської громади - 20 млн 049,600 тис. грн”, - йдеться у відповіді департаменту.

За рахунок субвенції обласною військовою адміністрацією заплановано реалізацію проєктів будівництва “Капітальний ремонт будівлі КНП “Міська клінічна лікарня №4” Дніпровської міської ради та “Капітальний ремонт будівлі нового хірургічного корпусу комунального закладу “Дніпропетровська обласна клінічна лікарня імені Мечникова” з утеплюванням фасаду та підсиленням опорних ділянок спирання плит перекриття.

Читайте також: Київрада планує виділити ще близько ₴600 мільйонів на підтримку військових

Кам'янська міська громада планує виконати два проєкти, пов'язані з реконструкцією будівель наукового ліцею імені Анатолія Лигуна (строки реалізації 2023-2024 рр), Слобожанська селищна громада запланувала нове будівництво ЦНАП, нове будівництво амбулаторії, а також здійснити капітальний ремонт блоку (неврологічне відділення) та блоку (консультативно-діагностична поліклініка) центральної лікарні. Проєкти заплановано реалізувати у 2024 році.

Підгородненська міська громада здійснить капремонт закладу дошкільної освіти, будівництво нового дошкільного закладу для забезпечення потреб мешканців одного з мікрорайонів (густонаселений район міста), в тому числі і дітей ВПО. А також капремонт з утепленням фасаду місцевого ліцею.

У Павлограді планують відремонтувати два трубопроводи водопостачання.

Раніше повідомлялося, що джерелом субвенції є кошти, виділені European Investment Bank Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) в рамках спільної програми України та ЄІБ «Програма з відновлення України».

За інформацією міністерства, гроші будуть спрямовані на відновлення понад сотні об’єктів, серед яких заклади освіти, охорони здоров’я, центри надання адміністративних послуг, об’єкти критичної інфраструктури тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-