У «Дії» згенерували вже понад тисячу житлових сертифікатів

У «Дії» згенерували вже понад тисячу житлових сертифікатів

Укрінформ
Наразі у застосунку "Дія" згенерована вже понад тисяча житлових сертифікатів на суму 2,3 млрд грн, і вже незабаром люди зможуть їх використовувати.

Як передає Укрінформ, про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив у Телеграмі.

За його словами, Верховна Рада у першому читанні ухвалила законопроєкт, що вдосконалює механізм купівлі українцями нерухомості з використанням житлових сертифікатів за знищене майно.

Цим документом врегульовується питання передачі придбаної оселі в іпотеку, а також залучення кредитних коштів для покриття витрат, яких не покриває сертифікат.

Таким чином, більше людей зможуть скористатися програмою "єВідновлення", зауважив очільник уряду.

Як підкреслив Шмигаль, "наразі в "Дії" згенеровано вже понад тисячу житлових сертифікатів на суму 2,3 млрд грн. Вже незабаром люди зможуть їх використовувати".

Читайте також: Українцям виплатили понад ₴1,8 мільярда за пошкоджене Росією майно - Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, з 1 листопада люди, які внаслідок російської агресії втратили житло, почали отримувати житлові сертифікати в межах програми "єВідновлення".

9 грудня Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт щодо вдосконалення правового регулювання питань, пов’язаних із забороною відчуження об’єктів нерухомого майна, придбаних із використанням житлового сертифіката.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-