Корея готова допомогти Україні у відновленні пошкодженого війною довкілля

Корея готова допомогти Україні у відновленні пошкодженого війною довкілля

Меморандум
Укрінформ
Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець та міністр навколишнього середовища Республіки Корея Хан Хва Джин підписали меморандум про співпрацю щодо відновлення пошкодженого війною довкілля.

Про це повідомляє Урядовий портал, передає Укрінформ.

Як зазначається, підписання відбулося на полях Конференції ООН зі зміни клімату в ОАЕ (СОР28).

Зокрема, у межах меморандуму країни співпрацюватимуть у питанні сталого управління водними ресурсами. Україні цікавий досвід створення відповідної державної компанії для ефективного менеджменту. Також важливе застосування сучасних практик у сфері водопідготовки.

Крім того, співпраця передбачається у сфері поводження з відходами та переходу до циркулярної економіки. Україні потрібно побудувати 207 сміттєобробних заводів, щоб вирішити наявні проблеми, і Стрілець запросив колег долучатися до цього проєкту.

Серед інших нагальних аспектів співпраці - відновлення українських лісів; збереження та стале використання біорізноманіття та екосистемних послуг; адаптація та пом'якшення наслідків зміни клімату, розробка екологічно чистих технологій тощо.

За словами Хан Хва Джин, Кореї важливо було почути плани з відновлення та саме "зеленої" відбудови України після війни.

Читайте також: Україна наступного року хоче розробити систему торгівлі викидами

Щоб продовжити діалог та посилити співпрацю, співрозмовники домовилися зустрітися вже в Україні. Міністр захисту довкілля та природних ресурсів запросив корейських колег до Києва та зазначив, що нині всі зусилля спрямовані на те, аби привертати увагу до України та залучати якомога більше союзників на щорічній Конференції ООН зі зміни клімату.

Як повідомляв Укрінформ, 28-ма конференція Організації Об'єднаних Націй зі зміни клімату проходить у Дубаї (ОАЕ) з 30 листопада до 12 грудня. Вона зібрала світових політичних і релігійних лідерів, представників урядів, бізнесменів і філантропів. Україна відкрила на Кліматичному саміті ООН власний павільйон

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-