На Миколаївщині відновлюють пошкоджений росіянами обласний онкоцентр

На Миколаївщині відновлюють пошкоджений росіянами обласний онкоцентр

Укрінформ
На Миколаївщині триває відновлення Миколаївського обласного центру онкології, який було пошкоджено росіянами ще у перші місяці повномасштабної війни.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я, передає Укрінформ.

"З березня по травень минулого року у результаті влучення ворожих снарядів на територію онкоцентру вибуховою хвилею було вибито вікна, двері центру променевої діагностики й терапії та осколками пошкоджено покрівлю, господарчі будівлі, котельня, газопровід. Завдяки спільним зусиллям Миколаївської ОВА, БО «Лікарі без кордонів» та іншим організаціям та партнерам в онкоцентрі вдалося частково замінити вікна та здійснити поточний ремонт. Власними зусиллями спільно з газопостачальною компанією відновили газопровід", - йдеться у повідомленні.

Робота з відновлення розпочалася у червні 2022 року й згідно з планами має завершитися до кінця 2023 року.

Як зазначили в МОЗ, Миколаївський обласний центр онкології обслуговує мешканців міста Миколаєва та Миколаївської області, а також деокупованих територій Херсонщини. У медзакладі надають високоспеціалізовану медичну допомогу, зокрема хірургічну, терапевтичну, хіміотерапевтичну, радіологічну, паліативну тощо.

Читайте також: У Дніпрі завершують великий проєкт міської дитячої лікарні - мер

Онкоцентр працює цілодобово і безперервно обслуговує населення регіону навіть в умовах війни. У середньому за рік лікарями стаціонару надається медична допомога більш ніж 60 тисячам пацієнтів.

Від початку повномасштабної війни на Миколаївщині відновлено 71 об’єкт медзакладів, ще 60 об’єктів відновлені частково.

Як повідомлялося, загалом в Україні від початку повномасштабної війни було пошкоджено 1 474 об’єкти медзакладів та 194 – зруйновані вщент. 440 об’єктів медзакладів вдалося відновити повністю та ще 407 – відновлені частково.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-