На Чернігівщині за гроші субвенції з держбюджету відбудують школи та дитсадки

На Чернігівщині за гроші субвенції з держбюджету відбудують школи та дитсадки

Укрінформ
Кабінет Міністрів погодив реалізацію шести проєктів відбудови у Чернігівській області - регіон отримає субвенцію перерозподілу з державного бюджету на загальну суму 114,052 млн грн, за які відбудує чотири школи, дитсадок та очисні споруди.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в територіальних громадах Чернігівської області.

Новобасанська сільська рада Ніжинського району на кошти фонду відновлення України (22 мільйони гривень) планує з нуля побудувати вщент зруйнований дитячий садок “Яблунька” в селі Новий Биків.

Читайте також: На Одещині за гроші з субвенції держбюджету відремонтують школи та лікарні в шести громадах

“У цьому дитячому садку загарбники облаштували свій штаб. Заклад був зруйнований ущент і його треба відбудувати з нуля. Думаємо, в січні наступного року вийдемо на тендер. З настанням тепла почнемо роботи. Орієнтовний час відбудови дитсадка - 6-8 місяців”, — розповідає заступник сільського голови Валерій Мозговий.

Окрім того, за гроші перерозподілу субвенції на Чернігівщині планують відремонтувати 4 школи — в Коропі Новгород-Сіверського району, Борзні та Безуглівці Ніжинського району, Дорогінці Прилуцького району. Також будуть побудовані очисні споруди в Бобровиці на Ніжинщині.

Читайте також: Лікарні та школи: на Житомирщині за гроші з субвенції держбюджету реалізують шість проєктів

Як повідомлялося, джерелом субвенції є кошти, виділені Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) в рамках спільної програми України та ЄІБ "Програма з відновлення України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-