Шуляк - про компенсації за втрачене житло: Вже сформували 772 сертифікати

Шуляк - про компенсації за втрачене житло: Вже сформували 772 сертифікати

Ексклюзив
Укрінформ
Наразі сформовано 772 компенсаційні сертифікати на загальну суму 1,575 млрд грн для людей, житло яких знищено внаслідок бойових дій.

Про це голова Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, очільниця політичної партії "Слуга народу", заступниця керівника однойменної парламентської фракції Олена Шуляк повідомила в коментарі Укрінформу.

"Станом на сьогодні, 22 листопада, сформовано вже 772 житлових сертифікати на загальну суму 1,575 млрд гривень. Загальна площа житла, по якому сформовано сертифікати, складає 58,1 тис. квадратних метрів. Варто зазначити, що 772 житлових сертифікатів – це майже половина загальної кількості опрацьованих заяв (1679)", – зазначила вона.

Читайте також: Уряд виділив ₴2,5 мільярда на компенсаційні сертифікати за знищене житло

Шуляк підкреслила, що на початку листопада уряд виділив першу суму в розмірі 2,5 млрд грн на компенсаційні сертифікати. "Але сам етап цього виду компенсацій – за знищене житло, розпочався 1 серпня, коли ми почали приймати відповідні заяви", – додала голова Комітету ВР.

Вона також уточнила, що середня сума одного сертифікату складає 2,11 млн грн. Водночас, за її словами, у серпні ця цифра була дещо нижчою – у межах 1,6 млн грн.

Як повідомлялося, з 1 листопада люди, які внаслідок російської агресії втратили житло, почали отримувати житлові сертифікати в межах програми "єВідновлення".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-