На Київщині перевірили будівництво двох протирадіаційних укриттів

На Київщині перевірили будівництво двох протирадіаційних укриттів

Фото
Укрінформ
У Київській області спеціальна комісія з питань відбудови перевірила, як проходить будівництво двох протирадіаційних укриттів у Бориспільському районі.

Про це очільник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Як нагадав голова ОВА, ці об'єкти облаштовують коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

Зокрема, комісія відвідала будівництво укриття в селі Іванків Бориспільського району за адресою: вулиця Центральна, 2.

«Це нове протирадіаційне укриття на 305 осіб, що буде зведено на території Іванківського ліцею. Площа укриття – 500 кв. м. Роботи почалися понад місяць тому. Побудувати його мають за 5 місяців», – зазначив Кравченко.

За його даними, проєкт передбачає зовнішнє та внутрішнє оздоблення сховища, зокрема зведення монолітних залізобетонних зовнішніх стін, їх утеплення й гідроізоляція, зведення внутрішніх стін, колон, облаштування стелі та підлоги тощо.

Читайте також: У ліцеї на Полтавщині відкрили протирадіаційне укриття

Другим об'єктом, який перевірила комісія, стало будівництво протирадіаційного укриття у Бориспільському ліцеї «Патріот» (м. Бориспіль, вул. Глибоцька, 122). Роботи на об'єкті стартували на початку жовтня. Термін реалізації проєкту – 10 місяців.

В укритті ліцею «Патріот» одночасно зможуть перебувати 500 осіб. Тут планується обладнати приміщення для комфортного перебування, індивідуальний тепловий пункт, санвузли, спеціальну кімнату для зберігання забрудненого верхнього одягу, приміщення фільтровентиляційних камер, медичний кабінет, буфет, де можна підігріти їжу, душові тощо.

Укриття буде доступним для маломобільних груп населення. Загальна площа споруди – майже 900 квадратних метрів.

За інформацією Кравченка, на цьому об'єкті підрядник зведе та облаштує зовнішні і внутрішні стіни будівлі, стелю, підлогу, зробить інженерні мережі та комунікації.

«На обох обʼєктах роботи ведуться за графіком. Порушень ми не виявили. Підрядники наразі виконують всі свої зобовʼязання», – повідомив очільник ОВА.

Кравченко запевнив, що комісія тримає на контролі кожен етап будівництва, перевірки триватимуть.

Читайте також: Спецкомісія перевірила процес відновлення багатоповерхівок в Милій та Бузовій - виявили проблеми

На сьогодні комісійні обстеження вже проведені на 23 із 56 об’єктів, відбудова яких відбувається коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії на замовлення Київської обладміністрації.

Як повідомляв Укрінформ, днями спецкомісія перевірила процес відновлення трьох багатоповерхівок у Милій та Бузовій Київської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-