Кабмін планує залучити Світовий банк до програми єОселя

Кабмін планує залучити Світовий банк до програми єОселя

Укрінформ
Уряд планує залучити Світовий банк до модернізації та розширення фінансування програми пільгового кредитування єОселя.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

«Зараз Україна перебуває у досить складній ситуації з житлом для наших громадян через триваючу війну та складну економічну ситуацію, яка є наслідком бойових дій на нашій території...Уряд за допомогою міжнародних фінансових організацій та міжнародних донорів з усього світу намагається зібрати кошти та допомогти громадянам вирішити проблему частково зруйнованого житла. Для цього було запроваджено дві програми – єВідновлення та єОселя. Планується, що вони будуть взаємодіяти і працювати разом», - зазаначила перший віцепрем’єр-міністр - міністра економіки України Юлія Свириденко.

У планах уряду, не лише відновити частково зруйноване житло, а й розробити механізм сталої довгострокової іпотеки, який би дозволив громадянам купувати доступне житло.

«Компанія «Укрфінжитло», яка втілює програму іпотечного кредитування єОселя, прагне досягти значного мультиплікаційного ефекту на економіку та ринок. У той же час ми постійно прагнемо покращувати механізми доступної іпотеки. Тому ми вітаємо бажання фахівців Світового банку провести діагностику існуючого механізму надання доступної іпотеки та підготувати пропозицій щодо її покращення. Також пропонуємо приєднатись до розробки нових продуктів між компанією «Укрфінжитло» та Групою Світового банку», - закликала Свириденко.

Читайте також: За програмою «єОселя» пільгову іпотеку минулого тижня отримали 189 родин

За її словами, уряд запропонував Світовому банку розглянути можливість надання додаткового фінансування у вигляді гарантій «Українській фінансово-житловій компанії» для отримання ліквідності на внутрішньому ринку від міжнародних банків, які працюють в Україні або профінансувати збільшення уставного капіталу компанії.

Як повідомлялось, програма єОселя почала свою роботу в жовтні минулого року. Реалізовують програму Мінекономіки спільно з Мінцифрою та ПрАТ «Укрфінжитло». Банками-партнерами єОселі є Ощадбанк, Приватбанк, Укргазбанк, Глобус банк, Sky Bank, Укрексімбанк та Sense Bank.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-