Німеччина надасть €700 тисяч на відновлення інтернету в деокупованих регіонах

Німеччина надасть €700 тисяч на відновлення інтернету в деокупованих регіонах

Укрінформ
Міністерство цифрової трансформації разом із урядом Німеччини оголосило початок нової грантової програми для українських телеком-операторів.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Телеграмі віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Запускаємо з німецьким урядом грантову програму для українських телеком-компаній. Мета — відновити інтернет-інфраструктуру на деокупованих територіях, щоб українці могли спілкуватися з рідними, працювати та навчатися онлайн», - йдеться в повідомленні.

За інформацією Федорова, загальний бюджет гранту становить 700 тис. євро. Допомогу до 10 тис. євро отримають 70 телеком-компаній, які працюють у Київській (без м. Київ), Чернігівській, Сумській, Харківській, Донецькій, Херсонській, Запорізькій, Миколаївській та Луганській областях.

Згідно з умовами програми, кошти можна витратити на обладнання та матеріали, оплату рахунків за електроенергію, орендну плату, виплати, необхідні для утримання мереж, зарплати працівників.

Читайте також: Близько 30 німецьких компаній розглядають інвестиції в економіку України - Шмигаль

Заявки на участь у програмі прийматимуться до 30 листопада.

Як повідомлялося, уряд Німеччини підписав з компанією Fixit інвестиційну страхову гарантію для добудови другого виробництва в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-