Зруйнований ракетою Будинок культури у Дергачах на Харківщині відбудують у сучасному стилі

Зруйнований ракетою Будинок культури у Дергачах на Харківщині відбудують у сучасному стилі

Фото
Укрінформ
Зруйнований ракетним ударом Будинок культури у Дергачах на Харківщині відбудують у сучасному стилі, проєктно-кошторисна документація вже готова, і після тендеру переможець торгів почне підготовчі роботи.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу розповів начальник Дергачівської міської військової адміністрації В'ячеслав Задоренко.

«По Будинку культури зроблено сучасний проєкт, уже в європейському стилі. Зокрема, з кав’ярнею на даху. Готова вся проєктно-кошторисна документація. Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України вже заклало кошти - 77 млн, це на перший етап робіт», - сказав Задоренко.

Він зауважив, що тендером наразі займається агентство.

«Після того, як торги відбудуться, підрядна організація, яка переможе, в цьому році проведе підготовку, розбере конструкції, а навесні почне відбудову», - пояснює Задоренко.

Зруйнований ракетним ударом Будинок культури у Дергачах на Харківщині відбудують у сучасному стилі / Фото: В'ячеслав Мадієвський, Укрінформ

На сьогодні, незважаючи на руйнації, в сховищі Будинку культури функціонує безпечний освітній простір.

Читайте також: На Херсонщини відновили пошкоджений обстрілами фельдшерсько-акушерський пункт

«Там зроблений ремонт, проходять різноманітні заняття для дітей», - розповідає керівник громади.

Він згадує: на момент ракетного удару, в тому сховищі перебувало більше ста людей, ніхто з них фізично не постраждав.

Як повідомляв Укрінформ, Дергачі не були окуповані, але потерпали від обстрілів із початку широкомасштабного вторгнення РФ та протягом весни-літа минулого року. Були жертви та поранені, завдано значної шкоди цивільній інфраструктурі.

Читайте також: Прикарпатські будівельники відновили шість будинків на Херсонщині

У ніч проти 13 травня 2022 року російські загарбники ракетним ударом зруйнували Будинок культури, де на той час розміщувався гуманітарний штаб. За день до того внаслідок обстрілів «Ураганами» двоє людей загинули і четверо були поранені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-