Розмінування та відновлення: Україна розраховує на посилення співпраці зі Швейцарією

Розмінування та відновлення: Україна розраховує на посилення співпраці зі Швейцарією

Укрінформ
Україна та Швейцарія обговорили питання гуманітарного розмінування, участь швейцарських компаній у відновленні країни та посилення економічного співробітництва.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінекономіки. 

«Ми розраховуємо на посилення співпраці з Швейцарією за цілою низкою напрямків. Насамперед, це сфера гуманітарного розмінування, в якій Швейцарія грає провідну роль у світі. Це участь у проектах відновлення. Безперечно, Україна зацікавлена в інвестиціях та спільних проєктах швейцарського та українського бізнесу, посиленні економічної та торгівельної співпраці», - зазначила перший віцепрем’єр-міністр України - міністр економіки Юлія Свириденко.

Під час зустрічі сторони обговорили актуальні питання гуманітарного розмінування. Як зазначила Свириденко, наразі Україна завершує підготовку робочої версії Національної стратегії протимінної діяльності. Проєкт буде представлено під час великого заходу з питань гумрозмінування, який незабаром відбудеться в Україні.

Також у Мінекономіки розповіли про поточний стан з обстеження та очищення українських земель, наявні спроможності операторів протимінної діяльності та потреби в обладнанні, техніці, кваліфікованих піротехніках тощо. Наразі Україна посилено працює з партнерами з питань контрактування необхідної техніки. Причому зацікавлена наша держава не лише в поставках, наприклад, машин для розмінування, але й локалізації їх виробництва в Україні.

Читайте також: Сапери ДСНС отримали від Швейцарії машину для розмінування

Під час зустрічі сторони обмінялися думками щодо зусиль, які мають докласти уряди країн для сприяння контактів між українським та швейцарським бізнесом, посилення економічного співробітництва між країнами.

Як повідомлялось, Швейцарія приєдналася до створеного Радою Європи Реєстру збитків України, завданих російською агресією.

Фото: Мінекономіки

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-