В Ірпені на Київщині відкрили ліцей №3, відбудовний коштами ЮНІСЕФ

В Ірпені на Київщині відкрили ліцей №3, відбудовний коштами ЮНІСЕФ

Фото
Укрінформ
В Ірпені Київської області відбулося відкриття ліцею №3, відбудованого коштом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та інших меценатів після завданих бойовими діями масштабних пошкоджень.

Про це Київська обласна військова адміністрація повідомила в Телеграмі, передає Укрінформ.

Участь у відкритті закладу взяли міністр освіти і науки Оксен Лісовий, представники ЮНІСЕФ та місцевої влади, зокрема очільник Київської ОВА Руслан Кравченко.

Як зауважили в обладміністрації, до початку повномасштабного вторгнення в Україну російських військ ліцей №3 був найбільшим навчальним закладом Ірпеня.

Читайте також: В Ірпені готують до відновлення будинок, знищений російськими загарбниками

Унаслідок бойових дій ліцей зазнав найбільших руйнувань серед усіх закладів освіти міста. Рівень його пошкодження становив близько 75%. Зокрема, була знищена покрівля, вигоріли приміщення на трьох поверхах, фасади, стіни, вікна тощо.

"Сьогодні це сучасний заклад освіти із безбар’єрним простором. Заклад уже готовий приймати вихованців", – повідомили в ОВА.

Так, очікується, що на навчання до ліцею №3 повернуться 1,5 тисячі дітей.

Як повідомляв Укрінформ, у серпні в Ірпені відбулося відкриття відбудованого коштами Литви дитячого садка "Рута", який торік майже повністю зруйнували росіяни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-