В Ірпені відкрили відбудований Литвою дитсадок «Рута»

В Ірпені відкрили відбудований Литвою дитсадок «Рута»

Фото
Укрінформ
В Ірпені на Київщині відбулося відкриття відбудованого коштами Литви дитячого садка «Рута», який торік майже повністю зруйнували росіяни.

Церемонія відкриття пройшла за участю представників литовської делегації і місцевої влади, передає кореспондент Укрінформу.

«Литва та всі її люди підтримують Україну, тому ми надали вже більш ніж 1 мільярд євро на відбудову, військову і гуманітарну допомогу. І це тільки від уряду. Але є і багато приватних інституцій, неурядових організацій, які так само, я думаю, разом зібрали ще раз таку суму», - сказав президент Литви Гітанас Науседа.

Він запевнив, що Литва допомагатиме Україні у відбудові та якнайшвидшій перемозі у війні.

«Мені дуже приємно бачити такий чудовий садочок «Рута», і можу тільки уявити, наскільки щасливими діти будуть тут. Вірю, що діти, бачачи прапор Литви, будуть думати про державу, у якій живуть багато людей, які дуже люблять Україну», - зазначив лідер Литви.

Голова Київської ОВА Руслан Кравченко додав, що завдяки таким країнам, як Литва, є можливість відновлювати Київщину і будувати плани на майбутнє.

«Дуже дякую за цю можливість не втратити мрію на майбутнє. Завдяки вашим зусиллям є дитсадок, у якому навчатимуться майже 500 діточок», - сказав Кравченко, звертаючись до Науседи.

В Ірпені відкрили відбудований Литвою дитсадок "Рута" / Фото: Руслан Канюка. Укрінформ

Мер Ірпеня Олександр Маркушин підкреслив, що уряд Литви на 100 відсотків профінансував відбудову цього дитсада.

Литва відбудувала дитсадок за 6,5 місяців. Бюджет проєкту становить приблизно 4,5 млн євро.

Литовська делегація і представники місцевої влади оглянули цей дошкільних заклад, де є, зокрема, ігрові зони з новими іграшками, кухня, спортивні майданчики, а також бомбосховище.

За словами мера Ірпеня, у садочку є система сповіщення, пожежна сигналізація, відеонагляд.

Президенту Литви вручили подяку за підтримку у відбудові закладів освіти Ірпінської громади і символічні подарунки, серед яких - книга про Ірпінь.

Влада Київщини вручила подяку і послу Литви в Україні Вальдемарасу Сарапіносу - за особистий внесок у відновлення соціальної інфраструктури Ірпінської громади.

Читайте також: Фінляндія готова брати участь у відбудові України – прем’єр

Як повідомлялося, у травні в Ірпені відбулось відкриття модульного містечка «Ластівка» для осіб, які втратили житло внаслідок військових дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-