Підготовка до зими й відбудова критичної інфраструктури: у Харкові зібрався Конгрес регіональних влад

Підготовка до зими й відбудова критичної інфраструктури: у Харкові зібрався Конгрес регіональних влад

Укрінформ
Відновлення критичної інфраструктури регіонів та підготовка до опалювального сезону є головними питаннями розширеного засідання президії Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

На цьому наголосив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, виступаючи на засіданні Конгресу в Харкові, повідомляє Укрінформ.

"У кожній області і в кожному регіоні є свої регіональні особливості. Особливо складана ситуація зараз у громадах тих міст і сіл, що знаходяться під тимчасовою окупацією. Сьогодні варто обговорити питання майбутнього відновлення українських територій та роботу підприємств критичної інфраструктури, підготовку до опалювального сезону, відновлення житлового фонду, роботу місцевого бізнесу", – сказав Єрмак.

Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України / Фото: В'ячеслав Мадієвський, Укрінформ

Читайте також: Субсидію на новий опалювальний період розрахують автоматично - Пенсійний фонд

Зважаючи на те, що засідання відбувається у Харкові, то Єрмак зазначив, що для Харківської області нині існує постійна небезпека атак з боку ворога. Саме тому, за його словами, місцева і центральна влади докладають максимум зусиль для підтримання життєдіяльності області, у тому числі вдаючись до таких речей, які здавалися раніше просто неможливими.

"Тому сьогодні вкрай важливо – знайти рішення для поліпшення життя харків'ян і жителів області. Сьогоднішня зустріч покликана знайти кращі рішення. В умовах війни другорядних питань не може бути, особливо, коли вони стосуються життя і здоров'я українських громадян", – підкреслив керівник ОП.

Як повідомлялося, Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України створений для сприяння ефективному завершенню реформи місцевого самоврядування.

Читайте також: Тарифи на тепло для споживачів у новому опалювальному сезоні залишаться без змін - Шмигаль

Завданнями Конгресу також є вивчення реалізації на місцевому та регіональному рівнях Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, підготовка пропозицій щодо підвищення ефективності виконання цієї Угоди та запровадження європейських стандартів у сфері місцевого самоврядування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-