У Запоріжжі відновлюють будинок, в який рік тому влучила ворожа ракета

У Запоріжжі відновлюють будинок, в який рік тому влучила ворожа ракета

Фото
Укрінформ
У Запоріжжі тривають роботи з відновлення триповерхового житлового будинку, в який у вересні минулого року влучила ворожа ракета.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На об'єкті ми почали працювати з 1 червня 2023 року. В середньому від 20 до 30 людей задіяно в роботах. На цьому тижні ми зробили укріплення стін металоконструкціями, закрили на покрівлі мембрану. Почали монтаж металочерепиці. На наступному тижні плануємо 60-70% металочерепиці змонтувати. Крім того, виконується мурування зруйнованих внаслідок ракетного удару перестінків у квартирах", - розповів геодезист компанії-підрядника Олександр Лифаненко.

У Запоріжжі відновлюють будинок, в який рік тому влучила ворожа ракета / Фото: Ольга Звонарьова, Укрінформ

За його словами, найважчим етапом було відновлення перекриття між поверхами з фасадної сторони будинку, де було влучання ракети, а також у даху була дірка.

У будинку 18 квартир, на першому поверсі розташований Центр надання адміністративних послуг, також є укриття.

За словами начальника відділу капітального ремонту департаменту з управління ЖКГ Інни Внукової, в будинку було демонтовано стару систему опалення. Її повністю оновлять.

В мерії уточнюють, що буде встановлений індивідуальний тепловий пункт. На прохання мешканців будинку Центр надання адміністративних послуг та житлова частина будинку отримають окремі лічильники тепла.

Читайте також: Відбудова Київщини: у пошкоджених будинках встановили вже майже 4 000 вікон

Роботи з відновлення будинку виконує підрядна організація «Статусбудінжиніринг». Кошторис робіт становить близько 50 мільйонів гривень. Фінансування відбувається за рахунок міського бюджету.

Раніше повідомлялося, що в ніч проти 24 вересня 2022 року в будинок влучила ворожа ракета. Тоді загинула одна людина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-