Допомога Світового банку на екстрені ремонти житла може доповнити програму єВідновлення – Шуляк

Допомога Світового банку на екстрені ремонти житла може доповнити програму єВідновлення – Шуляк

Укрінформ
Допомога Світового банку на екстрені ремонти житла дасть змогу зробити невеликі ремонти у понад 98 тисяч окремих будинків та 8 тисяч домогосподарств у 160 багатоквартирних будинках п'яти регіонів.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомила голова партії "Слуга народу", заступниця голови однойменної фракції Олена Шуляк.

“Світовий банк надасть Україні допомогу у розмірі 232 мільйони доларів. Кошти будуть виділені у рамках проєкту «Ремонт житла для відновлення прав і можливостей людей (HOPE)». Його мета — надати власникам будинків можливість здійснити невеликий ремонт, як, наприклад, заміну розбитих вікон чи відновлення пошкодженого даху”, - зазначила Шуляк.

За її словами, особливо важливо, що фінансування буде доступне не лише для окремих будинків, але й для багатоквартирних житлових комплексів з незначними пошкодженнями.

Читайте також: Відбудова житла: Мінвідновлення співпрацюватиме з Банком розвитку Ради Європи

“Це означає, що допомога потенційно може покрити понад 98 тисяч окремих будинків та 8 тисяч домогосподарств у 160 багатоквартирних будинках у п'яти регіонах”, - уточнила депутат.

Окрім того, зауважила вона, “допомога може доповнити реалізацію існуючої програми єВідновлення, завдяки якій тисячі українців вже отримали компенсацію на ремонт пошкодженого житла”.

“Додаткові кошти від міжнародних партнерів вкрай необхідні для підтримки тих, хто постраждав від конфлікту. Дякуємо міжнародним партнерам за цю допомогу. Разом ми зможемо відбудувати пошкоджене житло українців та повернути їх до звичного життя”, - наголосила депутат.

Як повідомлялося, у межах нового проєкту Світового банку понад 100 тисяч родин в Україні отримають допомогу на проведення термінового ремонту житла, пошкодженого внаслідок російського вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-