U-LEAD та волонтери завершують відбудову двох шкіл на Київщині та Чернігівщині

U-LEAD та волонтери завершують відбудову двох шкіл на Київщині та Чернігівщині

Укрінформ
Програма «U-LEAD з Європою» та благодійний фонд «Сміливі відновлювати» до нового навчального року завершують відбудову двох шкіл у Київській та Чернігівській областях, які були пошкоджені внаслідок російських обстрілів.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сторінку U-LEAD у Фейсбуці.

«Будівельники та волонтери наполегливо ремонтують приміщення шкіл, щоб вже незабаром сюди знову прийшли навчатися школярі», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, зокрема, у школі на Київщині вже завершено роботи з ремонту підлоги, монтаж армстронга (стелі), встановлено всі двері в класи, перегородки та колони. Крім того, зроблено шпаклівку стін до фарбування, всі відкоси вікон та розводку сантехніки. Також залиті сходи вхідної групи й встановлюються вхідні двері.

Водночас в одній зі шкіл на Чернігівщині демонтували опорядження стін, завершили штукатурні роботи, зробили відкоси, встановили панорамні вікна двері.

Загалом ремонтні роботи вже на фінальній стадії. Але поки що з міркувань безпеки номери та адреси цих закладів не оприлюднюють.

Як повідомлялося, «U-LEAD з Європою» за підтримки Служби зовнішньополітичних інструментів Європейської комісії втілює у життя ініціативу «Відбудова місцевих шкіл задля стійкості» у трьох постраждалих від війни регіонах України. Вона спрямована на надання конкретної підтримки 12 відібраним громадам, які постраждали від війни, у трьох регіонах України – Чернігівській, Київській та Харківській областях – шляхом фінансування їхніх індивідуальних підходів із відновлення доступу до освіти.

Проєкт дає можливість оцінити збитки та інвестувати в ремонт шкільних будівель або, якщо останні структурно небезпечні чи зруйновані, надасть доступ до онлайн-навчання через створення цифрових навчальних центрів.

Читайте також: U-LEAD допомагає освітянам громад готуватися до нового навчального року

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку "U-LEAD з Європою" спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян та розширює можливості громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-