Мінвідновлення спрямує ₴1,5 мільярда на проєкти відбудови у регіонах

Мінвідновлення спрямує ₴1,5 мільярда на проєкти відбудови у регіонах

Інфографіка
Укрінформ
Міжвідомча комісія розподілила 1,5 млрд грн невикористаних коштів Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) на проєкти відновлення в регіонах.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба міністерства у Фейсбуці.

Йдеться про залишки коштів, що надійшли у 2022 році від Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) до державного бюджету. Відповідно до рішення уряду, ці кошти будуть спрямовані на нові бюджетні програми.

"Комісія розглянула першу частину поданих регіонами пропозицій щодо фінансування 165 проєктів на 1,9 мільярда гривень. З них 140 відповідають встановленим вимогам і до них відсутні зауваження. Міжвідомча комісія підтримує ці проєкти та рекомендує їх до погодження", - ідеться у повідомленні.

Передбачено, що пропозиції формуються регіональною владою з урахуванням доцільності, ефективності, взаємоузгодженості, пріоритетності та задоволення першочергових потреб населення. Після цього вони передаються Міністерству розвитку громад, територій та інфраструктури України для їх подальшого розгляду міжвідомчою комісією.

Детальний розподіл коштів по регіонах можна побачити на інфографіці міністерства. Найбільше - 40 проєктів - планується у Чернігівській області, 16 - в Донецькій та 14 - проєктів у Херсонській області.

Як повідомлялось, рішення про порядок і умови розподілу коштів Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) у сумі 4,477 млрд гривень було ухвалене урядом України у червні 2023 року. Головним розпорядником коштів та відповідальним виконавцем субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам визначено Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Читайте також: Уряд схвалив залучення від ЄІБ додаткових ₴1,1 мільярда на проєкти з розвитку та відновлення регіонів

Пріоритет надається тим регіонам, які найбільше постраждали внаслідок збройної агресії, або ж зазнали найбільшого навантаження через значний приплив внутрішньо переміщених осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-