Енергетики заживили села на Харківщині, що були без світла від початку повномасштабної війни

Енергетики заживили села на Харківщині, що були без світла від початку повномасштабної війни

Укрінформ
Енергетики відновили енергопостачання кількох сіл у Харківській області, які були без світла із початку повномасштабного російського вторгнення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики.

"У Харківській області енергетикам вдалося заживити близько 70 абонентів у прикордонних селах у Дергачівському, Харківському та Ізюмському районах, які залишалися без світла з першого дня бойових дій. Для того, щоб можна було розпочати відновлення пошкоджених ліній електропередачі, сапери провели розмінування території. Усього в області, з урахуванням тимчасово окупованих районів, залишаються без світла близько 20 тисяч споживачів", - йдеться у повідомленні.

Крім того, через обстріли залишається знеструмленою частина абонентів у Донецькій, Запорізькій, Сумській, Херсонській та Чернігівській областях. Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація.

У Херсоні енергетики відновили лінії електропередачі, щоб заживити близько 300 людей, у яких не було світла внаслідок підтоплення. У місті залишаються знеструмленими 11 тисяч споживачів.

Читайте також: На Чернігівщині знеструмлені 11 населених пунктів

Повідомляється також, що енергетики ввели в роботу після реконструкції гідроагрегат однієї з ГЕС. З урахуванням відновленого обладнання на цій же станції видачу електроенергії в об’єднану енергосистему України збільшено на 157 МВт. Крім того, вийшов з ремонту блок об'єкта генерації на Донеччині, який додасть до енергосистеми 125 МВт потужності.

Комерційний імпорт електроенергії за минулу добу склав 5 873 МВт-год. Експорт відсутній.

Як повідомлялося, під час вечірнього максимуму 15 серпня споживання електроенергії зросло на 3% порівняно із максимумом 14 серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-