На регіональні проєкти відновлення виділять ₴4,77 мільярда

На регіональні проєкти відновлення виділять ₴4,77 мільярда

Укрінформ
З Фонду ліквідації наслідків збройної агресії Росії виділять 4,77 млрд гривень на реалізацію 133 регіональних проєктів відновлення, зокрема на закупівлю пріоритетних видів спецтехніки.

Як повідомляє Укрінформ із посилання на сайт Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, відповідне розпорядження ухвалив уряд.

«Кошти спрямують на проєкти, які забезпечать повернення повноцінного життя у постраждалі громади», - зазначили у відомстві.

У пріоритеті - об’єкти для забезпечення житлом ВПО й осіб, які його втратили внаслідок збройної агресії; проєкти з відновлення пошкоджених або зруйнованих об’єктів, переважна кількість яких – багатоквартирні житлові будинки; об’єкти водопостачання та водовідведення, необхідність відновлення яких спричинена наслідками підриву ворогом Каховської ГЕС; проєкти на облаштування захисних споруд цивільного захисту.

Крім того, кошти Фонду ліквідації спрямують на закупівлю необхідних видів спецтехніки для Донецької, Сумської, Херсонської та Чернігівської областей.

Читайте також: Уряд виділив регіонам майже 4,8 мільярда для відновлення нормальної життєдіяльності громад

Як повідомлялося, КМУ 8 серпня розподілив 1,3 млрд грн дотації для регіонів. За ці кошти місцева влада профінансує зарплати бюджетникам, оплатить комунальні послуги та здійснить інші критично необхідні видатки.

Фото: НБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-