В Ірпені за сприяння міжнародних організацій демонтують будинки, зруйновані росіянами

В Ірпені за сприяння міжнародних організацій демонтують будинки, зруйновані росіянами

Відео
Укрінформ
В Ірпені Київської області за сприяння Японського агентства міжнародного співробітництва і Програми розвитку ООН (ПРООН) здійснюють демонтаж будинків, зруйнованих армією РФ.

Як передає Укрінформ, про це Ірпінський міський голова Олександр Маркушин повідомив у Телеграмі.

Мер Ірпеня наголосив, що процес демонтажу в громаді триває і не зупинявся. Проте важливо розуміти, що недостатньо техніки, аби моментально демонтувати і вивезти більше півтори тисячі зруйнованих будинків.

Він зауважив, що всі роботи виконують комунальники із Управління житлово-комунального господарства міста. Нині вони демонтують залишки будинків на вулиці Північній за допомогою техніки, яку надало Японське агентство міжнародного співробітництва.

Читайте також: На Київщині за кошти United24 відбудовують 13 багатоквартирних будинків

«Це екскаватори, навантажувачі, дробарки. Загалом 13 одиниць спецтехніки. І ми дуже розраховуємо на поповнення цього автопарку вже незабаром», - додав Маркушин.

За його словами, ще один важливий внесок у процес демонтажу зруйнованих домівок громади зробила ПРООН. Організація профінансувала знесення 140 приватних будинків і надала техніку для вивезення будівельного сміття.

«Також хочу подякувати волонтерам з «Добробату». Від моменту деокупації Київщини й до сьогодні – вони активно допомагають нашим комунальникам розбирати завали та проводити демонтаж будівель, які росіяни перетворили на руїни», - зауважив міський голова.

Крім того, Маркушин подякував волонтерам, міжнародним партнерам за допомогу, а також ірпінським комунальникам, які, маючи лише десяток одиниць техніки, послідовно рухаються до того, щоб демонтувати і вивезти всі зруйновані будинки.

Читайте також: В Ірпені відбудували найвищу багатоповерхівку, зруйновану обстрілами

Також міський голова нагадав, що для подачі заявки на демонтаж необхідно звернутись у будній день з 8:00 до 16:00 у ЦНАП, який розташований на першому поверсі Ірпінської міськради. «Ви подаєте всі документи, спеціалісти виїзжають до вас, щоб визначити рівень руйнувань вашої оселі і заносять будинок у чергу на демонтаж», - зауважив Маркушин.

Як повідомляв Укрінформ, у Київській області вже відновили повністю та частково із забезпеченням життєдіяльності більш як 12,6 тис. об’єктів, понад 11 тис. з них – багатоквартирне і приватне житло.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-