єВідновлення: харків'янам призначили компенсації на майже ₴133 мільйони

єВідновлення: харків'янам призначили компенсації на майже ₴133 мільйони

Укрінформ
Жителям Харківщини для відновлення пошкодженого житла призначили компенсації на майже 133 млн гривень за програмою єВідновлення.

Про це повідомляє Харківська ОВА, передає Укрінформ.

«За програмою єВідновлення для власників такого майна діє система компенсацій, розмір якої складає до 200 тисяч гривень. Станом на сьогодні 1652 заявки від жителів області отримали позитивне рішення щодо виплати компенсацій на загальну суму 132,9 мільйона гривень», – розповів директор Департаменту містобудування та архітектури Харківської ОВА Антон Коротовських.

За його словами, у Харківській області зареєстровано понад 4000 багатоквартирних і майже 10 тисяч індивідуальних житлових будинків з різними ступенями пошкоджень. 

На сьогодні від жителів Харківської області надійшло загалом близько 12 тисяч заявок на отримання компенсації в межах програми єВідновлення за пошкоджене майно. Відповідні комісії працюють над обробкою заяв у посиленому режимі.

Читайте також: єВідновлення: на Київщині людям уже виплатили143 мільйони

Як повідомлялося, 10 травня стартувала програма єВідновлення. Кожен громадянин, чиє житло було пошкоджено внаслідок збройної агресії РФ, може подати заяву на отримання державної допомоги на поточний ремонт житла. Зробити це можна за допомогою порталу «Дія» або звернувшись до Центрів надання адміністративних послуг, органів соціального захисту та нотаріусів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-