На Київщині для контролю за якістю відновлених  об'єктів створені спеціальні комісії - голова ОВА

На Київщині для контролю за якістю відновлених об'єктів створені спеціальні комісії - голова ОВА

Відео
Укрінформ
Пріоритетом для Київської обласної військової адміністрації є відновлення критичної інфраструктури та відбудова житла - на принципах прозорості, публічності та підзвітності.

Про це заявив на брифінгу начальник Київської ОВА Руслан Кравченко, передає Укрінформ із посиланням на сайт відомства.

Очільник обладміністрації повідомив, що відновлення пошкодженого відбувається за кошти, виділені з резервного фонду держбюджету, обласного та місцевих бюджетів, за допомогою урядових програм та за сприяння міжнародних організацій та фондів.

Зокрема, протягом 2022 року за кошти, виділені з резервного фонду держбюджету, було відновлено понад 1000 найбільш постраждалих об’єктів. Загальна сума робіт - понад 740 млн грн.

«Перш за все проводили поточні ремонти багатоповерхових будинків та приватного житла. Це майже 80% від загального обсягу виконаних робіт. Крім того,  відновлювалися школи, дитячі садки та лікарні, адміністративні будівлі тощо. Адже це базові умови для повернення українців додому», - йдеться в повідомленні.

Кравченко зауважив, що Київська ОВА приділяє особливу увагу інформуванню населення щодо процесу відбудови.

Читайте також: Руслан Кравченко, начальник Київської обласної військової адміністрації

«Ефективне відновлення – це не лише про швидкість. Це насамперед про зміну підходів на всіх етапах робіт. Це те, чого від нас вимагають як наші громадяни, так і міжнародні партнери. Саме тому всі об’єкти, які були відновлені протягом 2022 року за кошти, виділені з резервного фонду держбюджету, вже внесені до Каталогу відновлення області», – наголосив він, уточнивши, що ознайомитися з Каталогом можна на офіційному сайті Київської ОВА.

Кожен охочий може побачити, що було зроблено за 2022 рік. Про кожен об’єкт є конкретна інформація: хто виконував роботи, що саме було зроблено та які кошти витрачені.

Аналогічний Каталог об’єктів, відновлених у 2023 році, згодом також буде розроблений та оприлюднений на сайті.

Начальник КОВА акцентував на ще одному важливому принципі – якості відбудови: «Усі об’єкти проходять належний технічний нагляд протягом усього періоду будівництва. Для контролю за якістю вже створені спеціальні комісії у складі представників місцевого самоврядування, підрядних організацій та балансоутримувачів об’єктів. Усі недоліки фіксують і передають підрядникам, щоб ті оперативно їх усували».

Читайте також: На Київщині запустили цементний завод і лінію зі спорудження модульних будинків

Кравченко додав, що всіма недоброчесними підрядниками вже займаються правоохоронні органи, а обласна адміністрація надає їм всебічну підтримку.

Крім того, в Київській ОВА працює «гаряча лінія» - на номер 044-363-07-43 кожен мешканець постраждалих населених пунктів може звернутися із зауваженнями щодо якості виконаного ремонту чи з іншими питаннями, які стосуються відбудови.

Як повідомлялося, Руслан Кравченко ініціює перевірку правоохоронцями всіх тендерів та закупівель з питань відбудови в Київській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-