В Україні стартував другий етап державної програми єВідновлення

В Україні стартував другий етап державної програми єВідновлення

Укрінформ
В Україні стартував другий етап реалізації державної програми єВідновлення; власники знищеного житла можуть подати у застосунку "Дія" заяву на отримання компенсації для придбання нової квартири чи будинку.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури у Фейсбуці.

«1 серпня стартує другий етап реалізації державної програми із забезпечення житлом українців, чия оселя була пошкоджена або знищена внаслідок збройної агресії РФ. Отримати компенсацію зможуть тільки одноосібні власники житла, яке: зруйноване через бойові дії після 24 лютого; не підлягає відновленню; розміщене на неокупованій території та не в зоні активних бойових дій», - ідеться в повідомленні.

У міністерстві уточнили, що для початку потрібно подати інформаційне повідомлення про пошкоджене та знищене нерухоме майно, після чого оформити заяву на отримання компенсації, скориставшись послугою єВідновлення в застосунку "Дія". Пізніше буде відкрито можливість подати заяву на отримання компенсації через ЦНАП, нотаріуса та орган соціального захисту.

Читайте також: За програмою єВідновлення погодили заяв на майже ₴400 мільйонів

Компенсація надаватиметься заявникам у формі електронного житлового сертифіката. Його можна буде використати для купівлі житла на первинному чи вторинному ринках, або ж для інвестування в майбутню нерухомість.

Як зазначили у Мінвідновленні, наступним етапом розвитку програми допомоги буде виплата коштів для будівництва нового приватного будинку на власній земельній ділянці.

Як повідомлялося, 10 травня стартувала програма єВідновлення. Кожен громадянин, чиє житло було пошкоджено внаслідок збройної агресії РФ, може подати заяву на отримання державної допомоги на поточний ремонт житла. Зробити це можна за допомогою порталу "Дія" або звернувшись до Центрів надання адміністративних послуг, органів соціального захисту та нотаріусів.

Станом на 31 липня за такою допомогою звернулись понад 30 тис. українців. Вже отримали або отримають гроші найближчими днями понад 4800 заявників. Максимальна сума допомоги – 200 тис. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-