У селі Широке на Миколаївщині відновили амбулаторію, пошкоджену росіянами

У селі Широке на Миколаївщині відновили амбулаторію, пошкоджену росіянами

Укрінформ
На Миколаївщині відновлено ще одну амбулаторію, пошкоджену російськими окупантами.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я, передає Укрінформ.

"На Миколаївщині у с. Широке відновили амбулаторію загальної практики сімейної медицини. Ще від початку війни вона обслуговувала мешканців трьох територіальних громад, дві з яких – Снігурівська та Горохівська – перебували під тимчасовою окупацією до листопада минулого року, а медичний заклад перебував у зоні ведення активних бойових дій", - йдеться у повідомленні.

В МОЗ зазначають, що амбулаторія зазнала значних ушкоджень: була розбита покрівля, вікна, двері, внутрішні перегорожі та стеля. Після звільнення територій від окупантів, завдяки партнерам та благодійним організаціям, вже у травні 2023 року у закладі вдалося повністю замінити вікна та здійснити поточний ремонт.

Зараз амбулаторія функціонує та надає медичну допомогу мешканцям області, однак ще потребує додаткового облаштування меблями та обладнанням.

Читайте також: Вісім областей отримають 3,5 мільярда на відбудову - Шмигаль

За даними МОЗ, від початку повномасштабної війни на Миколаївщині відновлені 50 об’єктів медзакладів, ще 70 – відновлені частково.

Як повідомлялося, в Україні протягом 17 місяців повномасштабної війни було пошкоджено 1 389 об’єктів медзакладів та 186 – зруйновані вщент. 343 об’єкти медзакладів вдалося відновити повністю та ще 414 – відновлені частково.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-