Мінвідновлення: на порталі Дія оновлено дві будівельні послуги

Мінвідновлення: на порталі Дія оновлено дві будівельні послуги

Укрінформ
Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з Міністерством цифрової трансформації оновило на порталі Дія ще дві будівельні послуги.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу Мінвідновлення.

«На порталі Дія тепер доступні дві оновлені послуги для будівельної галузі: повідомлення про початок будівельних робіт СС1 або внесення змін у зареєстроване повідомлення; заява на надання містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки, внесення змін або скасування містобудівних умов та обмежень», - йдеться в повідомленні.

Оновлення першої послуги полягає в наданні можливості внести зміни в раніше зареєстроване повідомлення про початок будівельних робіт за класом СС1. Раніше для цього потрібно було відвідати ЦНАП. За час існування цієї послуги через портал Дія надійшло майже 12,3 тисячі заяв.

Модернізація другої послуги дозволяє користувачам подати заяву на внесення змін або скасування містобудівних умов та обмежень. Раніше була можливість тільки подання заяви на надання містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки. З початку її існування через Дію надійшло більше 4 тисяч заяв.

У рамках модернізації обох послуг також розширено перелік автоматизованих перевірок з метою зменшення кількості інформації, що вноситься замовником вручну.

Читайте також: Мінвідновлення розробило перший проєкт повторного використання на будівництво укриття для школи

Як повідомлялось, Міністерство відновлення спільно зі Світовим банком працює над відновлення критичної інфраструктури, втілення логістичних проєктів та відбудови житла.

Фото: Мінцифри

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-