Укренерго виконало близько половини робіт із відновлення власних мереж

Укренерго виконало близько половини робіт із відновлення власних мереж

Укрінформ
НЕК «Укренерго» активно продовжує відновлювати енергетичну інфраструктуру, пошкоджену внаслідок російських обстрілів. Компанія вже виконала близько 50-60% від запланованого обсягу робіт на мережах компанії.

Про це повідомив голова правління компанії Володимир Кудрицький під час брифінгу «Стан енергосистеми: ризик відключень та підготовка до зими» в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

«Ми забезпечуємо рекордні для нас темпи відновлення, які не були характерними для попередніх років; виконуємо значно більші обсяги робіт цієї весни та літа, ніж зазвичай. Ми також активно займаємось доставкою/контрактуванням необхідного обладнання для відновлення підстанцій та залученням фінансування від партнерів на ці процеси. Оцінюю виконання того обсягу робіт, який ми запланували, у 50-60%. Це стосується безпосередньо мереж Укренерго», - зазначив він.

Кудрицький уточнив, що до повномасштабного вторгнення компанія в середньому власними силами або завдяки підрядникам замінювала «один великий трансформатор на місяць, протягом ракетних обстрілів – цифра в окремі місяці могла бути збільшена в 6-7 разів».

«Ми говоримо про реальне збільшення темпів виконання робіт в рази. Для цього в нашій компанії працюють понад 1500 людей, які виділені виключно на це завдання: відновлення пошкоджених об’єктів, відновлення енергосистеми, відновлення наших підстанцій. По можливості ми, звісно, намагаємось допомагати колегам з інших енергетичних компаній», - резюмував очільник НЕК.

Читайте також: Уряд планує залучити від МБРР $70 мільйонів для відбудови зруйнованої інфраструктури

Як повідомлялось, Європейський банк реконструкції та розвитку планує розглянути можливість надання суттєвої фінансової підтримки Укренерго для виплат енергетичним компаніям, які вони змогли би спрямувати на підготовку до наступного осінньо-зимового періоду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-