Румунія може спрямувати частину прибутків енергокомпаній на підтримку енергосектора України

Румунія може спрямувати частину прибутків енергокомпаній на підтримку енергосектора України

Укрінформ
Румунія розглядає можливість спрямування частини прибутків енергокомпаній на відновлення енергетичної інфраструктури України.

Як передає Укрінформ, про це йшлося під час зустрічі міністра енергетики України Германа Галущенка з міністеркою закордонних справ Румунії Лумініцею Одобеску, повідомляє Міненерго.

Зазначається, що особливу увагу на зустрічі міністри приділили заклику Міністерства енергетики України до іноземних партнерів поділитися додатковими прибутками, які енергетичні компанії отримали в результаті розв'язаної Росією війни в Україні, що зумовило істотні стрибки цін на енергоринках, а відтак - незаплановані доходи їхніх гравців.

У відповідь на це звернення міністр енергетики Румунії Вірджил Даніель Попеску проінформував українську сторону про готовність румунських колег розглянути цю ініціативу. Зокрема, під час зустрічі Галущенко та Одобеску обговорили шляхи і напрямки реалізації відповідних намірів.

Читайте також: Доходи від арештованих російських активів передаватимуть на відбудову України – Шурма

Сторони також обговорили заходи з посилення енергетичної безпеки в регіоні, а також допомогу українському енергосектору у відновленні та відбудові об’єктів інфраструктури, зруйнованих внаслідок російських атак.

Як повідомлялося, першою рішення про спрямування 10%, або EUR12 млн, надприбутків на відновлення України ухвалила Міжнародна енергетична компанія Ignitis Group зі штаб-квартирою у Вільнюсі (Литва).

Фото: Zelenskiy/Official

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-