Буча, Макарів, Вишгород: оголосили перші відкриті торги на відбудову зруйнованого житла

Буча, Макарів, Вишгород: оголосили перші відкриті торги на відбудову зруйнованого житла

Фото
Укрінформ
Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури оголосило у системі публічних закупівель Prozorro перші торги на відновлення об’єктів житлової інфраструктури у Бучі, Макарові, Вишгороді та адмінбудівлі у Бородянці.

Про це повідомив очільник Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафа Найєм у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Маємо перші тендерні процедури у цивільному будівництві. Замовником робіт є Служба відновлення у Київській області, проєктну документацію надали органи місцевого самоврядування, тендерну документацію сформовано за результатами консультацій Агентства відновлення з ринком цивільного будівництва у травні цього року», - зазначив Найєм.

За словами очільника агентства, усі багатоквартирні житлові будинки були пошкоджені внаслідок влучання боєприпасів або пожеж. А тому і самі будівлі, і мережі водопостачання, електропостачання та опалення частково зруйновані та потребують капітального відновлення.

Агентство вже розробило уніфіковані кваліфікаційні вимоги, забезпечивши можливість участі у тендерах усіх будівельних компаній з достатнім досвідом реалізації подібних проєктів, обладнанням, компетентною командою та фінансовою спроможністю їх реалізації.

При оголошенні торгів оприлюднюватиметься вся проєктна документація, щоб дати учасникам вичерпну інформацію для підготовки виважених тендерних пропозицій.

Читайте також: єВідновлення: 78 заявників отримають 6,3 мільйона на дрібний ремонт власного житла

Після визначення переможця укладатиметься договір і розпочнуться роботи за з чинними будівельними нормами, зокрема з урахуванням сучасних вимог щодо термоізоляції, інклюзивності та безпеки.

Як повідомлялось, найближчими часом Служба відновлення у Київській області буде проводити відкриті ринкові консультації на наступну чергу об'єктів відновлення – будівництво та капітальний ремонт п'яти житлових будівель у Бородянці та Макарові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-