єВідновлення: 78 заявників отримають 6,3 мільйона на дрібний ремонт власного житла

єВідновлення: 78 заявників отримають 6,3 мільйона на дрібний ремонт власного житла

Інфографіка
Укрінформ
За програмою єВідновлення 78 заявникам, чиє житло було пошкоджено внаслідок збройної агресії РФ, виплатять понад 6,3 млн грн. Кошти передбачені для дрібного ремонту власного помешкання.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури у Фейсбуці.

«Від 10 травня, з моменту запуску програми єВідновлення, подано 20 308 заяв. Найбільше надійшло з Харківської (7 238), Київської (4 924), Миколаївської (1 555), Херсонської (1 477) та Донецької (1 275) областей. Найбільше заяв громадяни подали на допомогу у відновленні квартири (53,6%) та приватного будинку (45,9%)», - йдеться в повідомленні.

У міністерстві наголосили, що старт виплат можливий тільки після створення комісій у громадах та оперативного розгляду заяв. Загалом, станом на 16 червня, в Україні вже працюють 482 комісії.

«Закликаємо органи місцевого самоврядування, зокрема Харківської, Ірпінської, Миколаївської та Чернігівської громад, в яких темпи розгляду заяв на отримання грошової допомоги для відновлення житла – найнижчі, пришвидшити їх опрацювання», - додали в Мінвідновлення.

Читайте також: Програма «єВідновлення» працюватиме для підтоплених регіонів - Верещук

Як повідомлялось, 10 травня стартувала програма єВідновлення. Кожен громадянин, чиє житло було пошкоджено внаслідок збройної агресії РФ, може подати заяву на отримання державної допомоги на поточний ремонт житла. Зробити це можна за допомогою порталу Дія або звернувшись до Центрів надання адміністративних послуг, органів соціального захисту та нотаріусів.

Раніше допомогу вже отримали 8 заявників на суму понад 847 тис. грн.

Фото: Нікопольська міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-